Get a site

Ask Away Coup xx

Virtuaalihevonen


© Shazstock (licence)

Virallinen nimi Aks Away Coup xx Rotu Englantilainen täysiverinen
Syntymäaika, paikka 16.10.2016 Sukupuoli tamma
Säkäkorkeus 164cm Väri Ruunikko
Rekisterinumero VH17-006-0071 Omistaja VRL-03515 / Heimdall
Koulutus Va A, 130cm, CIC4 Kasvattaja coupie, VRL-11889
KTK-III 31.3.2020

Luonnekuvaus

Ask Away Coup on hyvin samanlainen kuin emänsä. Helppo hoitaa mutta turhan pitkistä harjaus tuokioista saattaa närkästyä. Varsin rennosti Aava muutenkin suhtautuu kaikkeen talli hälinään eikä se tosiaan ole ensimmäisenä kuikuilemassa, että kuka tulee talliin tällä kertaa – oli kyse uudesta ihmisestä tai hevosesta. Varustaessa voi puhista kärsivän oloisena mutta ei tamma sen kummempia vasta väitteitä kenellekään esitä. Eläinlääkärin saapuessa Aavan luokse tamma on kuin kilon sitruunoita syönyt mököttäjä.

Ratsastaessa Aava on varmaliikkeinen, oltiin sitten turvallisesti aitojen sisäpuolella tai kuntoa kohottomassa maastossa. Ei stressaa tai kyttäile puskia tai koneita. Kouluratsuna tammalla voisi olla potentiaalia korkeammallekin ja sijoitus kouluratsastuksessa on lähes aina taattu. Jaksaa toistaa samantyyppisiä harjoitteita kerrasta toiseen eikä lamaannu jos kaikki ei suju kuin elokuvissa. Iso ravi tuottaa ratsastajalle haasteita mutta muutoin oikein näppärät askeleet.
Esteillä ei varsinaisesti pelkää mitään tai muutoin kyttää mutta vaatii lähestymisessä paljon ratsastajaltaan, sillä vinosti ei hyppää. Vaikka tämä välillä aikarajallisessa luokassa ottaakin päähän saadaan isolla laukalla sitten välimatkoilla tilannetta pelastettua. Maastossa kulkee mistä vain ratsastaja keksii pyytää ja hyppää vaikka vuoren yli jos lähestymisessä ei ole vikaa. Mikäli lähestyminen menee penkin alle, ratsastaja saa valua satulan ja peräpään yli maata tutkiskelemaan Aavan tehdessä western-ratsastuksesta tuttu liuku pysähdys esteen eteen. Aava on hieman sisäänpäin lämpenevä mitä toisiin hevosiin tulee, joten ihan kaikkien kanssa ei ryhmällä kannata maastoon tämän kanssa lähteä. Ei tosin potki tai pure muitakaan mutta huomattavasti nautinnollisempaa on ratsastaa hörökorvaisella hevosella kuin mutkalla olevalla aasilla.

Vieraissa paikoissa saattaa Aavasta kuoriutuu känkkäränkkä, jonka kanssa saa taistella joka toisesta asiasta. Ei tamma edelleenkään potki tai pure mutta ei vahingossakaan tee mitään helpottaakseen hoitajan tehtäviä. Ratsastaessa se on kuitenkin samanlainen kuin kotona. Parhaimmillaan Aava on ehdottomasti kouluradalla ja hyvänä kakkosena maastoesteillä.

Sukutaulu

i. Prisoner VH12-006-0230
xx, 165cm, rn
ii. Priest
xx, 164cm, trn
iii. Preacher xx
iie. Invicta xx
ie. Laughter
xx, 165cm, rn
iei. Ridicule xx
iee. Eyebright xx
e. Aak For Answers xx VH14-006-0418
xx, 166cm, rn
KERJ-II
ei. Asking Again xx
xx, 167cm, rn
eii. All Over Again xx
eie. Tiptoe xx
ee. Southern Comfort xx
xx, 163cm, rt
eei. Southern Enemy xx
eee. Wait For It xx

Jälkeläiset

11.05.2020 xx-t Heimdall Aubree (i. Bazinga)
31.10.2017 hess-t Araxanta Dall (i. Elburn Elliot)

Näyttelyt

06.06.2020 NJ Adina - irtoSERT, pt. Jannica 14.04.2020 NJ Adina - MVA-sert, pt. Jannica
24.02.2020 NJ Harjukosken tila - irtoSERT, pt. Jannica

Päiväkirja

© Heimdall
Ulkoasu © Maiju V. 2014 / Linkkien kuvat © Suvi Laukkanen & Miracle

Tämä on virtuaalitalli.