Get a site

Bazinga

Virtuaalihevonen


© Shazstock (licence)

Virallinen nimi Bazinga Rotu Englantilainen täysiverinen
Syntymäaika, paikka 02.10.2016 Sukupuoli ori
Säkäkorkeus 169cm Väri Ruunikko
Rekisterinumero VH17-006-0069 Omistaja VRL-03515 / Heimdall
Koulutus He A, 130cm, CIC2 Kasvattaja Zemniak Stud, VRL-01417
KTK-III (16 + 16 + 15 + 15 = 62p.) 30.4.19

Luonnekuvaus

Bazinga on varsin osuvasti saanut nimensä, sillä ori on vähintään yhtä raivostuttavakäytöksinen kuin legendaarisen bazinga lausahduksen suustaan päästänyt teoreettisen fysiikan tohtori Sheldon Cooper. Tiedä sitten, että mitä ironiaa nimi valinnassa oli, sillä ori yhtä putkiaivoinen ja kaavoihin kangistunut kun edellä mainittu fiktiivinen televisio hahmo. Pallon on saatava tehdä kaikki aamurutiinit joka aamu samalla tavalla tai sen päivä on pilalla. Se ei myöskään siedä yltiöpäistä laumaa ympärillään vaan sillä on ne tietyt ihmiset, jotka se hyväksyy lähelleen harjailemaan ja hevosista vielä harvempi kelpaa arvon herran seuraan. Mikäli kaikki on mennyt orin mielen mukaan, se on herran enkeli. Varustaessa pääosin nätisti oleva ruunikko komistus ei siedä liian nopeasti kiristettyä vyötä, jonka se huomauttaa kyllä kiperällä päänheiluttelulla sekä tarvittaessa tehostaa potkulla seinään.

Liikuttaessa tarvitsee oikeasti pitkän lämmittelyn ja yksiselitteiset avut toimiakseen. Ori ei todellakaan ole mikään aloittelijoiden ratsu, sillä ei siedä minkään sortin potkimista eikä kiskomista. Se ei myöskään tee mitään ratsastajansa puolesta vaan toisinaan vaatii useamman kerran avut samaan asiaan ennen kuin aivot tulkitsevat saamansa signaalin ja lähettää sen mukaan käskyä lihaksille. Tyhmä ori ei missään tapauksessa ole mutta koska aina ei huvita, niin silloin ei tarvitse, jos Pallolta kysytään. Kouluratsuna ei siis mikään paras mahdollinen valinta, mutta kyllä sen kanssa pärjää sen omalla tasolla.
Esteillä Pallo on paljon mukavampi ratsastettava kun ohjaus ei ole niin millin päälle. Kyllä orin saa taipumaan pienessäkin tilassa mutta on järkevämpää ottaa pidempi tie kovempaa kuin lyhyessä ajassa saada monta käskyä läpi. Estekorkeus ei orin kanssa yleensä ole ongelma mutta ratsastajan tekemät pienetkin virheet saavat Pallon hämilleen. Hämmentynyt ori kieltää herkästi helpollekin esteelle. Maastossa Pallo on ehkäpä helpoin ratsastettava kun suunta on lähinnä eteenpäin ja käännökset hyvissä ajoin ennakoitavissa. Parhaiten Pallon kanssa pääsee menosta nauttimaan yhden kaverin kanssa, mutta toki se toimii yksinkin. Maastoesteillä samanlainen kuin rataesteillä, joten osaavan ratsastajan kanssa suoriutuu radasta kuin radasta.

Traileriin saaminen on helppoa ja ori matkustaakin nätisti mutta vieraissa paikoissa se on aivan kuutamolla. Niin vähän kuin Pallo kotona toisten seurasta välittääkin, on se kisapaikoilla lähes koko ajan kiinni hoitajassaan kuin peläten tulevansa hylätyksi. Verryttelyyn on varattava aikaa, sillä ratsastettavuuteen vieraat paikat eivät vaikuta. Pallo on usein kisojen musta hevonen, joka yllättää kilpakumppanit vahvoilla suorituksilla, sillä kehän ulkopuolella se ei vaikuta kovinkaan kummoiselta vastukselta.

Sukutaulu

i. Monkey Business xx VH14-006-0419
xx, 171cm, mrn
ii. Hackett Bustello xx iii. Back in Business xx
iie. Luskaway xx
ie. Terra Torrida xx iei. Alta Vista Colombo xx
iee. Terra Sancta xx
e. Shadowy Nova VH16-006-0252
xx, 163cm, rn
ei. Wandering Centaur
xx, 166cm, m
eii. Ancient Mace xx
eie. Feline xx
ee. Teresa's Thought
xx, 161cm, rn
eei. Furious Danger xx
eee. Primal Julie xx

Jälkeläiset

11.05.2020 xx-t Heimdall Aubree (e. Ask Away Coup)
17.12.2019 xx-o Socially Awkward Dall (e. Sense of Destiny Rewa)

Näyttelyt

03.12.2019 NJ Susiraja - irtoSERT (pt. Lissu T.)
20.06.2019 NJ Susiraja - irtoSERT (pt. Lissu T.)

Päiväkirja

© Heimdall
Ulkoasu © Maiju V. 2014 / Linkkien kuvat © Suvi Laukkanen & Miracle

Tämä on virtuaalitalli.