Get a site

Hartwig's Dream Diamond

Virtuaalihevonen


© ransu.kuvat.fi

Virallinen nimi Hartwig's Dream Diamond Rotu welsh part bred (71.875%)
Syntymäaika 1.6.2017, Saksa Sukupuoli tamma
Säkäkorkeus 136cm Väri Ruunikonkimo
Rekisterinumero VH17-023-0048 Omistaja VRL-03515 / Heimdall
Koulutus He B, 110cm, helppo Kasvattaja Hartwig Ponies

Luonnekuvaus

Hartwig’s Dream Diamond on todellinen timantti, jonka kanssa on helppo tehdä mitä vain missä vain. Vaikka vanhemmilla on kummallakin ryppyjä luonteessaan, ei tämä tamma niitä onneksi juurikaan perinyt. Tammaa voi hoitaa niin vasta-alkaja kuin pidemmällekin ehtinyt harrastaja, sillä ei kiukuttele tallissa tai liikuttaessakaan.

Tallissa ollessa Tintin voi hyvin antaa olla karsinassa vapaana harjauksen aikana, sillä tälle suloisuudelle ei tulisi mielenkään lähteä oven raosta karkuun tai pyöriä ikiliikkujan tavoin ympäri kun sitä yritetään harjata. Tämä kimoponi onneksi ei pistä pahakseen pidempääkään harjaustuokiota, sillä kura aikana puunaamaan joutuu todenteolla. Kaviot nostaa kohteliaasti itse mutta jos lika on jämähtänyt ja putsauksessa kuluu enempi aikaa, ei Tintti aina viitsi itse pitää kaviota ylhäällä loppuun asti. Varustaessa perus helppo, mitä nyt toisinaan yrittää hieman pullistella, joten vyön tarkistaminen ennen selkään nousua on suositeltavaa.

Ratsastaessa Tintti perusvarma jokaisessa ympäristössä eikä sillä ole tapana tuijotella nurkkiin tai räjähtää pommin lailla pienestäkin rasahduksesta tai tuulenhenkäyksestä. Toimii hyvin kaikentasoisilla ratsastajilla eikä ota nokkiinsa kovistakaan avuista vaikka sellaiset ei tietenkään ole suotavia. Sileällä Tintti toimii parhaiten kokeneemmalla ratsastajalla, joka osaa vaatia tammalta muotoa ja liikettä mitä kouluradoilla vaaditaan. Toki noviisitkin saavat tamman liikkumaan eteenpäin, kääntymään ja niin edelleen mutta se tietty säntillisyys puuttuu tällöin tamman menosta. Ravissa istuminen vaatii hieman totuttelua mutta muuten ei tamman kanssa ole mitään ihmeellisempää.
Esteillä Tintti saattaa aavistuksen kuumua, mutta pysyy silti kenen tahansa käsiteltävissä. Luonnostaa hyvä imu esteelle ja tamma osaa itsekin katsoa ponnistuspaikkaa. Tammalla on luonnostaan hyvä tekniikka eikä se pudota kovin herkästi. Kovin pienestä kulmasta tamma ei hyppää vaikka muuten meneekin yli esteestä kuin esteestä. Maastossa hypätessä Tintti tarvitsee sitten sen pidempään harrastaneen kuskin, sillä vauhtia voi kertyä helposti liikaa ja kiinteillä esteillä tamma tarvitsee enemmän ratsastajan apua kuin rataesteillä.
Maastossa muuten vain mennessä Tintti on varmaankin tallin leppoisin kaveri, sillä se ei kyttää puskia tai saa mitään säpsy-kohtauksia jokaisesta rusahduksesta. Toimii kivasti yksin sekä ryhmässä, joten sen kanssa on helppo lähteä liikkeelle. Kyllä tämäkin poni innostuu kilpalaukasta tai leikkii säikähtävänsä jos muut saavat jonkin kohtauksen. Jarrut eivät tällöinkään katoa ja useimmiten Tintin kohdalla säpsyilyt jäävät vain pariin reippaampaan laukka-askeleeseen.

Kisoihin Tintin kanssa on mukava lähteä, sillä se matkustaa nätisti hajottamatta vaunua tai itseään. Paikan päällä Tintti ei viitsi säheltää ylimääräistä, joten energiaa ei kulu turhanpäiväiseen säheltämiseen. Tintti on oikea ihanneponi ensimmäisiä kisojaan havittelevalle ratsastajalle. Kisapaikalla ratsastaessa Tintti on samanlainen kuin kotonakin, joten ponin kanssa voi luottavaisesti lähteä tekemään omaa parastaan.

Sukutaulu

i. Vinhan Basil VH15-024-0203
wA, 115cm, mkmo
KTK-II
ii. VIR MVA Ch Llwydd Tarquin VH15-024-0183
wA, 119cm, rnkmo
KTK-II, VWY-II
iii. Taggarth
wA, 115cm, rnkmo
iie. Llwydd Macarena
wA, 119cm, mkmo
ie. Bertha af Rosengard VH15-024-0191
wA, 117cm, vkko
KTK-II
iei. Algot af Rosengard
wA, 120cm, vkko
iee. Birkes Berri
wA, 116cm, prt
e. Daydream Diva LAC VH13-023-0154
wpb (43.75%), 147cm, rnkmo
ei. Leahorst Primeur VH13-023-0107
wpb ( 37.5%), 148cm, mko
eii. Leahorst Champ
wpb (50%), 150cm, rn 1)
eie. Leahorst White Dancer
wpb (50%), 136cm, mkmo 2)
ee. Druantia Dee VH12-023-0035
wpb (50%), 147cm, vkko
VWY-III, YLA2, ERJ-III
eei. Aeddan
wpb (50%), vkk, 146cm 3)
eee. Druantia Efa
wpb (50%), 148cm, rt 4)

Jälkeläiset

Päiväkirja

© Heimdall
Ulkoasu © Maiju V. 2014 / Linkkien kuvat © Suvi Laukkanen & Miracle

Tämä on virtuaalitalli.