Get a site

My Heart Will Go On Vegas

Rotu, sukupuoli fwb, tamma Rekisterinumero VH15-031-0894
Syntymäaika 01.04.2015 4v 01.08.2015 8v 01.12.2015
Väri Rautias Säkäkorkeus 164cm
Omistaja Jenna VRL-03515 Kasvattaja Las VegasVRL-03933
Koulutustaso Va B - 140cm - CIC1 Painotus Esteratsastus

Historiaa

Viivi päätyi minulle tiukahkon tarjouskilpailun kautta, sillä Troyalla on syntynyt sinä keväänä vain pari varsaa. Aprillipäivään osui peräti kolmen tamman varsominen ja pienessä nostalgia puuskassaan kaksi varsaa nimettiin varsin persoonallisilla nimillä – tamma My Heart Will Go On Vegas ja ori Shining Bright Starlight Vegas. Nostalgia varsat, kuten Troya parivaljakkoa nimitti, myytiin ja molemmista tehtiin useita tarjouksia. Itse olin kiinnostunut estesukuisesta varsasta, joten jätin Viivistä tarjouksen samoin tein. Sitä paitsi, pitäähän jokaisella olla edes yksi vegasilainen, eikö vain?

Luonnekuvaus

My Heart Will Go On Vegas – tai kuten lyhyemmin tammaa kutsumme Viivi – on varsinainen murheenkryyni mitä tulee tallikäytökseen. Yliutelias tamma haluaa osallistua aivan kaikkeen eikä se malttaisi pitää turpaansa erossa yhtään mistään. Mikäli tammaa ei sido hoitaessa kiinni niin varpaat ja kaikki tamman ulottuvilla olevat esineet ovat vaarassa. Mitä nopeammin harjaus ja muut toimenpiteet saa tehtyä, sitä tyytyväisempi tamma on. Viivi pyritään pitämään mahdollisimman paljon ulkona, jotta se ei tuhoaisi ruoka-astiaansa tai kehittäisi pahoja tallitapoja. Varustaminen onnistuu joko hyvin tai sitten ei millään. Ripeäliikkeinen saa tamman kuntoon helposti mutta muuten aikaa kuuluu kun Viivi haluaa tutkia jokaisen remmin ja hihnan sataan kertaan.

Ratsuna Viivi on hyvin herkkä ja reaktiivinen eikä siten sovi ihan kenelle tahansa. Isolaukkainen tamma reagoi sekä pohkeeseen että ohjaan nanosekunnissa, joten kaikki turha puristelu ja ohjassa roikkuminen saa tamman kiehahtamaan ja silloin ei hyvä heilu. Hermostuessaan hyvin pukkiherkkä. Kouluratsukseen Viivistä ei ole, sillä tamma ei yksinkertaisesti käsitä mitä kivaa on kulkea koottua ravia pitkin kenttää tai jossakin väistöissä. Rauhallisen ratsastajan kanssa Viivi on saanut hyväksytyn suorituksen vaativan B:n radalta mutta näitä kertoja kun tamman saa kulkemaan nätisti muodossa ei ihan hirveän montaa ole.
Estehevosena Viivi on lyömätön – kunhan kuski ei ole liian kovakourainen. Hyppää hyvällä tekniikalla ja ponnistusvoimaakin tammasta löytyy. Nopeutensa ansiosta Viivin kanssa voi tehdä vähän pidempiäkin teitä, mikäli tarve vaatii. Ei ihan käänny pennin päällä mutta ei paljosta jää. Vesiesteet ovat tämän tamman heikkous mutta muut estetyypit somisteineen ei aiheuta Viiville ongelmia.
Maastoon ehdottomasti pommin varma kaveri mukaan. Kyttää jokaisen puskan ja traktorin metsätyökoneista puhumattakaan. Sinkoutuu vaikka toiselle puolelle maata jos jotain epäilyttävää on lähimailla. Maastoesteillä Viivi vaatii rohkaisua lähinnä esteiden välillä.

Kisahevosena Viivi ei ole hermojensa (pikemminkin niiden puutteen) vuoksi mikään ihanteellinen tapaus. Pidemmillä kuljetusmatkoilla stressaantuu helposti, joten matka-aikaa kannattaa varata runsaammin, jotta välissä pystyy taluttelemaan ja tyynnyttelemään tamman. Ratsastajan on suotavaa pysyä tyynenä ja rauhallisena niin Viivikin malttaa paremmin keskittyä lämmittelyssä.


Sukuselvitys

i. Chaux de Province
hann, 166 cm, rt
ii. Kräftig
hann, 166 cm
iii. Schweissig
iie. Fanatiker GER
ie. Chardonnay Dion
hann
iei. Dionysos
iee. Charianna
e. Miss Rogers
fwb rautias 161cm
ei. Badicoot Q.
fwb m 170cm
eii. Kentaurio
VH14-077-0039
dwb mrn 167cm
eie. Amorica xx
xx rn 159cm
ee. RG Dominica VH01-031-5470
fwb rn 162cm
eei. Charmant
sf
eee. Ginger xx
xx mkmo

Jälkeläiset

Viivi on käytössä puoliverijalostuksessa ottaen vastaan myös täysiverisiä. Varsakyselyitä voi laittaa sähköpostilla..

Ei jälkeläisiä.


Kilpailukalenteri

Ominaisuuspisteet
ERJ: 5044.4p (vt. 9)
KRJ: 3447.81p (vt. 7)
KERJ: 2711.05p (vt. 6)
VVJ: 2724.93p (vt. 6)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2319.47 p.
Nopeus ja kestävyys: 391.58 p.
Kuuliaisuus ja luonne: 2724.93 p.
Tahti ja irtonaisuus: 722.88 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00 p.

Päiväkirja ja valmennukset

Kuvagalleria


Kuvat © VRL-04373


virtuaalihevonen

Ulkoasu © M Layouts - tekstit © Jenna