Get a site

Rainmaker Crossword

Rotu, sukupuoli amh, ori Rekisterinumero VH15-177-0040
Syntymäaika 10.01.2015 4v 10.06.2015 8v 10.02.2016
Väri Musta leopard Säkäkorkeus 85cm
Omistaja Jenna VRL-03515 Kasvattaja Rainmaker Miniatures
Koulutustaso noviisi Painotus Valjakkoajo

Luonnekuvaus

Crossi on meneväinen ori, jonka kanssa saa olla varuillaan. Ilkeä ori ei ole mutta mielikuvitusta ja jekkuja löytyy vuoden jokaiselle päivälle. Tämä jekkukavalkadi koittelee parhaitakin hermoja kun olisi kiire saada poni valmiiksi ja autoon, jotta ehtii kisapaikalle. Crossin kanssa tarvitaan myös pilkettä silmäkulmaan, jotta edes osa ponin harjan varkauksista lenkkareiden nauhojen avaamiseen olisi sulatettavissa ilman pitkää kirosanojen litaniaa.

Hoitaessa Crossi on paras sitoa kiinni, sillä vaikka poni on pieni, se on näppärä kuin mikä vapaana ollessaan pyörimään ympyrää ja ohi mennen kaatamaan harjaämpärin, vesisangon tai vaikka juomapullon. Kun Crossin saa pysymään aloillaan sujuu ohuen karvan harjaaminen helposti eikä ori pistä kavioiden puhdistustakaan pahitteeksi. Häntäjouhien selvittämiseen tarvitaan usein hermoja enemmän kuin tarpeeksi mutta riittävällä määrällä selvityssuihketta edesauttaa urakkaa huomattavasti. Valjastus sujuu useimmiten helposti ilman kummallisempia haasteita.

Ajaessa Crossi on mukavan vastaanottavainen apujen suhteen. Se ei tavallisesti vitkuttele turhia vaan tekee pyydetyt asiat parhaimmalla mahdollisella tavalla. Maratonkokeisiin Crossi on jo rotunsa puolesta huonovalinta eikä orin kanssa niihin olekaan otettu osaa. Helpoissa maastoissa on kuitenkin käyty sunnuntai ajeluilla. Tarkkuuskokeisiin Crossin mielenkiinto riittää toisinaan ja toisinaan se heittää koko homman leikiksi eikä harjoittelusta tule mitään. Koulukokeissa ori on selvästi parhaimmillaan, vaikkei sitä vapaa-ajan käytöksestä uskoisikaan. Crossin liikkeet ovat hevosmaisen lennokkaat ja ravi on kaunista katseltavaa.

Koska miniponilla ei voi ratsastaa on valjakkoajon lisäksi orin kanssa tehty mitä ihmeellisimpiä maasta käsin harjoituksia sekä ihmetelty pieniä esteitä irtohypytyksen merkeissä. Crossi hyppää ihan mukavasti eikä ole mitenkään mahdoton ajatus, että jossain vaiheessa otettaisiin osaa poniagilityyn ja ehkä jopa menestyttäisiinkin lajissa. Onpahan orille opetettu muutamia oikeitakin temppuja sen omien metkujen kaveriksi.

Vieraissa paikoissa Crossi on se joka aiheuttaa eniten päänvaivaa. Ori on lähes samanlainen kuin kotonakin mutta esimerkiksi kisoissa kun muiden hevosten reaktioita tähän kirppuun ei voi ennustaa saattaa lopputulos olla varsin katastrofaalinen. Oria saakin vahtia silmäkovana silloin kun se ei ole turvallisesti lukittuna traileriin. Vieraat ihmiset eivät Crossia hetkauta suuntaan tai toiseen, joten orin kanssa on kiva käydä erilaisissa tapahtumissa esittelemässä temppuja ja jakamassa tietoa tästä pienestä ja söpöstä rodusta.


Sukuselvitys

i. The Criss-Cross Man
VH06-099-8839
mkrj, 84cm
KTK-II
ii. Crossroad
rt
iii. Railroad
rt
iie. Across the River
rt leopard
ie. Mandy
m leopard
iei. Cashew
m leopard
iee. Seen You
m
e. Ch Between Worlds
VH14-177-0003
rt, 85cm
KTK-II
ei. World of Our Own
rt
eii. Worldly Things
rt
eie. My Fantasy
rt
ee. Between Ice and Fire
rtkm
eei. Beneath This Sky
rt
eee. Fire With Ice
rtkm

Jälkeläiset

Crossword on käytössä miniatyylihevosjalostuksessa. Varsakyselyitä voi laittaa sähköpostilla..

16.12.2018 tamma Starlihgt Glimmer tammasta Rainmaker Chanelle
15.10.2015 ori Tic Tac Toc tammasta Rainmaker Chanelle


Kilpailukalenteri

Näyttelyt
Ominaisuuspisteet

Kilpaillut vain VVJ:n alaisissa valjakkoajo kilpailuissa. Saavuttanut tason 4/3.

Ominaisuuspisteet:
VVJ: 1704.17p.
Kuuliaisuus ja luonne: 857.83 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 846.34 p.


Päiväkirja ja valmennukset

Kuvagalleria


Kuvat © Shazstock (licence)


virtuaalihevonen

Ulkoasu © M Layouts - tekstit © Jenna