Tammilehdon Ponit

Poni kasvatus

Emä ja varsa
© AK

Jep, meillä kasvatetaan poneja eriroduista. Mitään yksittäistä ponirotua meillä ei ole vaan kaikkia terveita ja hyväkuntoisia tammoja voidaan varsottaa - järki mukana toki. Ponien kanssa kilpaillaan niiden omassa painotuslajissa tai -lajeissa porrastetuissa omalle maksimilleen. Joidenkin ponien kanssa saatetaan käydä näyttelyissä sekä kantakirjattavana. Laji- tai rotulaatuarvosteluissa poneja ei todennäköisesti tulla käyttämään mutta ei sekään täysin pois suljettua ole. Koska meidän ponit eivät erityisesti tähtää laatuarvosteluihin, ei varsoiltakaan sitä odoteta. Ulkopuolelle myydyille varsoille toivotaan kuitenkin jollakin tavalla aktiivista kotia; kisaaminen, päiväkirja, piirrokset, tuntitoiminta..

Ponit on myös käytetty Rate My Ponyn ensiarvostelussa, jonka tuloksia koitetaan huomioida jalostusvalintaa tehdessä. Meillä varsojen sukupuolet arvotaan, värit noudattavat mahdollisimman pitkälle realistista periytymistä. Molempien kanssa hyödynnetään tätä. Mahdollisesti ulkopuolelle myydyn ponin kohdalla toivotaan värin/värivaihtoehtojen noudattamista. Lisäksi varsoille arvotaan säkäkorkeus, jossa käytetään 2-polven sisältä löytyvien (esi)vanhempien säkäkorkeuksien keskiarvoa +/- 2 senttimetriä.

Tallin orit ovat käytettävissä jalostukseen kun ne ovat täyttäneet 3-vuotta ja sivuilta löytyy RMP:n banneri sekä linkki tuloksiin. Astutuskyselyä voi laittaa sähköpostiin tai Keskustan chattiin.

Rekisteröinti ohjeet

Varsat olisi suotavaa rekisteröidä VRL:n rekisteriin mahdollisimman pian kun sivut on kuitattu vastaanotetuksi.

Erikseen sovittuna varsa on mahdollista saada myös ilman liitettä, mutta muutoin rekisteriin laitetaan ylläolevat tiedot.

Tilausvarsasta tai myytävästä kasvatista voi lähettää sähköpostia tai viestiä Keskustan chattiin.

Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen - Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja