Get a site
Takaisin hevoslistaukseen      virtuaalihevonen
Ulkoasu © M Layouts
Ulkoasun kuva © Ulf Bodin (CC BY-NC-SA 2.0)
Hevosen kuvat © Viiru, yksinoikeudella
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Syntymäaika 12.10.2017
Säkäkorkeus, väri 158cm, rautias
Rekisterinumero VH18-018-0578
Omistaja Jenna, VRL-03515
Koulutustaso He B, 100cm, helppo
Kasvattaja Riikinneva

Riikinnevan Kesäneito saapui meille suoraan kasvattajaltaan, jossa varsa oli saanut opetella rauhassa tavoille ja hyvää työtähän sen kanssa Riikennevassa tehtiinkin. Mikään ihan kenen tahansa hyppysiin annettava nuori hevonen Kesis ei ole ollut mutta nykyiseltään rauhoittunut ja lähes kaikkien käsiteltävissä.

Kesis on karsina käyttäytymisessään tullut emäänsä, vaikkei olekaan ihan yhtä hapan. Ei näyki tai käyttäydy typerästi mutta harvemmin tamma tulee korvat hörössä vastaan ovelle. Hoitaa voi kuka vain, joka näyttää tammalle sen aseman heti, jolloin tyytyy omaan osaansa harjattavana ja varustettavana. Varustaessa ei osoita suurempaa mielenkiintoa tai laita hanttiinkaan. Tämä tamma on tallissa vähän mitään sanomattoman oloinen otus. Toimii kuten halutaan mutta ei sen enempää.
Taluttaessa voi kokeilla, josko pääsisi edelle mutta uskoo kerrasta kun vastaus on kielteinen. Tarhassa vähän päälle päsmäri eikä ehkä ensimmäisellä kerralla anna kiinni, jonka vuoksi saa joskus jonkin ärräpään päästää. Kesis matkustaa varsin rauhallisesti eikä nosta meteliä uudessa paikassakaan.

Ratsastaessa Kesis on sosiaalisempaa sorttia kuin tallissa. Selkäännousu onnistuu pääsääntöisesti ongelmitta vaikka toisinaan tamma olisi jo lähdössä liikkeelle kun ratsastajan jalka irtoaa maasta. Tiukka paikka-komennus pysäyttää ratsun kyllä aloilleen. Liikkuu hyvin omalla moottorilla vaikkei mikään automaatti olekaan.
Kouluhevosena Kesis on vähän hajuton ja mauton. Liikkeet eivät ole mitkään erityisen loistavat ja lennokkaat mutta säätelyvaraa niissä on ihan kivasti. Ratsastajan kannalta ravi on kohtuullista istua mutta aloittelevat ratsastajat eivät oikein tykkää. Taipuu ja asettuu kyllä kivasti kun osaa pyytää. Tamma ei myöskään jaksa keskittyä samojen liikkeiden toistamiseen kovinkaan montaa kertaa peräkkäin.
Esteillä Kesis on parhaimmillaan kun saa mennä eikä meinata ja ottaa pari hyppyä väliin. Veren perintönä Kesis on saanut hyvän luontaisen imun esteille. Lisäksi se osaa itse hyvin arvioida ponnistuspaikkaa eikä kyttäile somisteita. Toimii myös hyvin ensikertalaisilla. Jarrujen kanssa saattaa maastoesteillä olla hieman ongelmia vaikka muuten toimii kyllä sielläkin.
Maastoon sopii lähteä niin yksin kuin yhdessäkin. Ryhmässä toimii missä päin vain vaikka kilpalaukassa pyrkii kärkeen ja jarrut voi kadota. Ohjattavuus pysyy kovassakin vauhdissa hyvänä. Ei kyttäile puskia tai muutenkaan säpsy turhia.

Kisoissa on ehdottomasti saatava pitkä lämmittely, sillä Kesiksen ajatukset ovat usein toisten hevosten perässä vaikka kentän ulkopuolella ei niistä olekaan kiinnostunut. Kun tamma on saatu avuille, tekee tamma suorituksessa parhaansa. Ei kisoissakaan ole mikään kouluratojen ihme, mutta esteillä on lupa odottaa parhaimmistoon kuulumista - vaikkei ehkä parhainta rusettia ihan joka kerta saakaan.

i. Villimieli VH15-018-0965
157cm, rn
ii. Villiajatus
157cm, rn
iii. Ville-Valmar
153cm, rn
iie. Marjukka IV
155cm, rt
ie. Mielikki
156cm rt
iei. Kaukovarjo
157cm, rt
iee. Auran Mielo
157cm, rt
e. Neiti Syvänietos VH14-018-1294
159cm kmo
ei. Herra Syyshalla
159cm, kmo
eii. Tummakajo
157cm, m
eie. Aaverouva
158cm, kmo
ee. Rantalan Riento
160cm, rt
eei. Rantalan Ralli
153cm, rn
eee. Kurjenpolven Kalinka
162cm, rt

16.7.2019 tamma Räiskyvän Kesäheinä (i. Räiskyvän Aslak)

Hyppykapasiteetti ja rohkeus Nopeus ja kestävyys Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus Tarkkuus ja ketteryys

ERJ KRJ KERJ VVJ

KTK-III suomenhevoskantakirjaan 20.5.2019 (18 + 18 + 18 + 18 = 72p.)

11.9.2019 NJ Valokylän Talli - irtoSERT, Vibaja

21.04.2019 VSN Turmeltaja - RCH