Get a site
Räiskyvän suomenhevoset

Väjen Kunmitusjälkiä

Rekisteritiedot VH20-018-1073
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
Väri, säkäkorkeus rautias, 159cm
Syntymäaika 6.12.2020
      3v 6.3.21 8v 6.8.21
Painotus kenttäratsastus, CIC1
Kasvattaja Haltiasalo
Omistaja Räiskyvä, VRL-03515

Väjen Kunmitusjälkiä on herrasmiesmäinen ori, joka näyttäytyy ulkopuolisille viileän kohteliaana, mutta tuttujen kesken orista kuoriutuu varsinainen halinalle. Kurkon kanssa voi laskea noviisitkin puuhailemaan, sillä ori varoo liiskaamasta ketään seinille eikä taluttaessakaan ryntää suuna päänä taluttajasta välittämättä mutta orin käytöksen vuoksi monet jännittävät sen kohtaamista. Se tuijottaa karsinaansa tulijaa usein tiiviisti, mikäli tulija ei ole tuttu. Nostaa kaviot kun käskee mutta varustaessa voi olla lieviä ongelmia orin steppaillessa malttamattomana.

Kurkon työmotivaatio on loistava, oli päivän treeni sitten mitä vain. Ori kulkee kivasti omalla moottorilla ja reagoi muihinkin apuihin varsin nopeasti. Orin heikkous on malttamattomuus, mutta ehkäpä ikää myöden herra rauhoittuu. Kouluratsuna Kurko on tasaisen varma tekijä, joka on saanut lisäyksistä usein kiitosta. Malttamattomuutensa vuoksi ori yrittää vähän ennakoida mitä seuraavaksi tapahtuu, jolloin käsillä olevan liikkeen tai kuvion vieminen loppuun voi olla hutiloitua ja orin ennakointi mennä pahastikin mönkään. Kurkon saa kyllä keskittymään harjoituksiin kun ne pidetään vaihtelevina myös samalla treeni kerralla.
Esteillä Kurko kuumuu pidemmillä väleillä herkästi, joten ratsastajan on pidettävä jarrut hallussa koko ajan. Pikku esteiden kanssa ilma varaa on liikaakin, sillä Kurko hyppää korkealta ja kovaa. Toisinaan jopa tyhmän rohkeista lähestymisistäkin hyppäävä raudikko hyppää hyvällä tekniikalla mutta innokkuutensa vuoksi vaatii ratsastajaltaan tukea erikoisemmilla esteillä ja tiukoilla sarjoilla. Maastoesteillä Kurkon kanssa on syytä varautua vauhtiin, sillä sitä orilla tuntuu riittävän vaikka hamaan tappiin. Pitkillä este väleillä orin voi antaa laukata lähes niin kovaa kuin oma pää kestää mutta esteen tullessa näkyviin on syytä hidastaa ja koota paketti taasen kunnolla kasaan, jotta hypystä tulee hyvä.
Kun Kurkon kanssa lähtee maastoon niin kaveriksi voi laittaa minkälaisen arkajalan vain niin ori kyllä kulkee rohkeasti ja näin ollen useimmiten rauhoittaa kaveriakin. Siinä missä arempi pohtii, että uskaltaako kahisevan puskan ohi mennä, Kurko on jo pää puskassa tutkimassa äänen lähdettä. Vauhdikkaammassa seurassa ori sitten viskoo päätään ja pöhisee turhautumistaan jos se ei saa paahtaa menemään vaikka muut menisi kauempana edellä.

Kisamatkoilla Kurko on vähän semmoinen showmies, joka ensimmäisenä ilmoittaa olevansa paikalla mutta sen jälkeen ori on ainakin ulkoisesti itse tyyneys, johon ei muka vaikuta mikään mitä ympärillä tapahtuu. Todellisuudessa Kurkoa saa komentaa useampaan kertaan, jotta se malttaa huomioida hoitajansa ja lämmittelyssäkin ori tuntuu olevan liiankin kiinnostunut kisakumppaneistaan eikä tällöin avut saavuta ohjauskeskusta. Omaan suoritukseensa ori kuitenkin keskittyy, jos ei nyt 100% niin ainakin 96% muun ajan kuluessa täysin turhanpäiväiseen häseltämiseen (esimerkiksi tuomarien tarkasteluun liikkeelle lähdössä) tai ennakointiin, jolloin paletti voi levitä kuin ne kuuluisat Jokisen eväät.

i. Kunmitusjuttuja VH20-018-0505
161cm, trt; VIR MVA Ch, KTK-II, SV-II
ii. Kunmastusjuttuja
165cm, m
iii. Kuningasjuttuja 156cm, m
iie. Kauhistuskuoro 152cm, trn
ie. Haamutaikoja
170cm, rt
iei. Weleho 164cm, prt
iee. Haavetaikoja 155cm, prt
e. Huunpurema VH20-018-0490
156cm, prn; VIR MVA Ch, KTK-II, SV-I, KEV-II
ei. Epeli
156cm, m
eii. Ruottio 157cm, prt
eie. Etiäesen Emannus 154cm, m
ee. Syömmoan Haneli
155cm, tprt
eei. Hävitön Jurnisko 151cm, trt
eee. Syömmoan Upara 159cm, tprt

. Varsa 00.00.202X e. emä om
. Varsa 00.00.202X e. emä om

Kurko kantakirjattiin 31.12.2020 KTK-IiI palkinnolla (17 + 17 + 17 + 17 = 68p.)