Get a site
Räiskyvän suomenhevoset

Kofeiinigalaksi

Rekisteritiedot VH20-018-0216
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
Väri, säkäkorkeus musta, 141cm
Syntymäaika 29.02.2020
      3v 29.05.2020 8v 29.10.2020
Painotus kenttäratsastus, helppo
Kasvattaja Susiraja
Omistaja Räiskyvä, VRL-03515

Kofeiinigalaksi - hauskalla nimellä muistettu kivasukuinen susilapsi. Susilasten maineesta huolimatta meille oli aiemminkin osunut hyväluontoinen tapaus, joten kyllähän tästäkin piti tarjous jättää. Ja sitä paitsi, kyllähän Tessa alkaa olla jo kyntensä näyttänyt niin eiköhän nyt ollut hyvä aika hankkia uusi susilapsi. Kofeiinigalaksi paljastui vähän haaveilevaksi mitä ei vanhempien perusteella kyllä odotettu.

Niin menevältä kuin Kofeiinigalaksi kuulostaakin, niin ei tämä tummanpuhuva poninmittoihin jäänyt suomimies ole mikään taskuraketti. Kahvi on sellainen rauhallinen ja harkitsevainen mutta silti se tuntuu olevan kaikessa kartalla. Tykkää tarkkailla kaikkea vähän kauempaa mutta ei se ole tavattaessa edes hapan – etenkään jos taskusta löytyy pala leipää tai porkkanaa. Kahvi mukautuu monenlaisiin tilanteisiin ilman suurempia ongelmia, mitä nyt eläinlääkäriä katselee vähän epäilevästi. Musta ori pysyy harjatessa nätisti aloillaan ilman sitomistakin mutta käytävällä ollessa ori saattaa pyrkiä tutkimaan kaikkea ympärillä olevaa. Varustaessa Kahvi pysyy aloillaan mutta suojista se ei ole koskaan välittänyt. Taluttaessa Kahvilla on, valitettavasti, tapana jäädä unelmoimaan ja haaveilemaan, joten sitä saa useammin kuin kerran muistuttaa, että niitä jalkojakin kuuluu liikuttaa eteenpäin.

Ratsuna rauhallinen ja harkitsevainen Kahvi ei sovi kaikille. Hätäiset ratsastajat tuskastuvat nopeasti, kun Kahvi tarvitsee selkeät ja yksinkertaiset avut toimiakseen kunnolla eikä pitkästä lämmittelystä ole haittaa. Kun Kahvin saa hyvin verryteltyä ja avuille ori kyllä taipuu vaikka mille mutkalle ja missä askellajissa keksii pyytää. Lisäykset eivät ole pikkuorille helpoimmasta päästä mutta sen sijaan notkeutta löytyy.
Esteillä Kahvi on ihan yhtä hidas lämpiämään kuin sileälläkin mutta kaikenkaikkiaan Kahvi on vallanmainio esteponi. Teknisesti taitava ori hyppää oikeastaan mitä vain keksit sen eteen laittaa mutta sujuvan radan takaamiseksi ratsastajan on tuotava ori suoraan esteelle. Kahvi kieltää herkästi mikäli lähestyminen ei ole kohdallaan.
Maastoillessa Kahvin voi laittaa minkälaiseen seuraan vain – se tulee toimeen kaikkien kanssa. Mitkään maastossa vastaan tulevat asiat eivät ole meidän Kahvia kavahduttaneet suuntaan tai toiseen vaikka on kohdattu niin irti olevia koiria kuin peurojakin.

Kisapaikalla Kahvi on tarkkaavainen mutta helposti käsiteltävissä. Taluttaessa paikasta A paikkaan B niin aikaa kannattaa varata – onhan uutta tarkkailtavaa huomattavasti enemmän kuin kotona. Lämmittelyyn on myös kisapaikalla varattava aikaa, jotta Kahvi saa moottorinsa käyntiin. Notkeutensa ansiosta Kahvi on useammin palkintojen jaossa kuin nopeutensa vuoksi.

i. Ch Kahviloma VH18-018-2187
140cm, tprn; SLA-I, KTK-II, KRJ-I, ERJ-II, KERJ-II
ii. Huurreherttua
143cm, tprn
iii. Usvaherttua 145cm, tprn
iie. Tammitähtiä 140cm, rt
ie. Kanelilatte
140cm, vrn
iei. Revontulirannan Iivar 142cm, hprn
iee. Kardemummakahvi 143cm, vrt
e. Ch Tähtipeitto VH19-018-1078
143cm, prt; KTK-III
ei. Soihtusarvi
144cm, prt
eii. Kulokipuna 144cm, prt
eie. Kauriinkehä 145cm, tprt
ee. Tähtirata
146cm, prt
eei. Käärmeenristi 143cm, m
eee. Kuussakulkevi 144cm, prt

o. Varsan nimi 00.00.2013 e/i. Vanhemman nimi Omistaja tähän
o. Räiskyvän Linnunrata 05.11.2020 e. Riikinnevan Kesäneito Myrskylä, VRL-08179

15.3.2020 Kahvin luona kahvittelemassa

- Tässä tää nyt olisi, kaikessa komeudessaan, Lissu totesi kun menin katsomaan mustaa suomipoikaa Susirajan tiluksille. Varsa oli kasvanut viikon takaisesta huimasti (ihan kuin) ja näytti varsin sutjakkaalta tapaukselta edelleen. Oli mulla yhä omat epäilykseni susilapsen väitetystä luonteenlaadusta mutta kun onhan se nyt söpö ja paitsi, kyllä kunnon kenttäponi pitää joka tallissa olla.
- Niinhän tuo näkyy olevan. Onko sen kanssa miten sujunut, utelin naiselta kun varsa meni kohti emäänsä, ilmeisesti maitobaari kutsui. Lissu kertoi varsan edistyksestä sekä vakuutteli luonteen olevan yhä varsin helppo. Hetken vielä siinä karsinalla oltuamme lähdimme talli tupaan kahvin keittoon. Valmiin kahvin houkuttelemana narrikin saapui, joten tarkoitus pikaisesta kahvittelusta ennen kotiinlähtöä venyi melkein parin tunnin mittaiseksi kun yhdessä keskusteltiin vielä kaiken maailman asioista sekä pohdittiin tulevan kisakauden kuumimpia nimiä sekä mietittiin omistakin hevosista niitä suurimpia toivoja. Loppu viimein oli pakko lähteä kotia kohden ennen kuin olisi liian myöhä, eihän eteläiseen osaan maatamme nyt niiin pitkä matka ollut, mutta kyllä täältä pohjolasta oman aikansa ajaa. Etenkin kun mitään oikeasti järjellistä syytä käydä pohjanmaalla ei ollut. Kunhan nyt vaan halusin nähdä uusimman ostokseni taas. Varsan hausta sovittiin kuitenkin vielä ennen kuin nousin autooni.

9.3.2020 Kaupantekoa

Kilpauraansa aloittelevan emän sekä kolmessa lajissa ruusukkeita jahdanneen isän kantakirjakelpoinen jälkeläinen (saletisti kivan näköinen muidenkin ko meidän silmiimme, kylläkyllä!), sellainen syötävän soma, vähän ruoalle perso, kehun- ja herkunkipeä tapaus. Tämä kaveri on juuri se varsapihaton koiranpentumainen hupsu, joka ensin vetää rallia minkä tikkukintuillaan pääsee vain kuukahtaakseen päiväunille kesken riekkumisen. Hyvin seurallinen ja sosiaalinen, kaikkien kaveri, tulee toimeen ihmisten, muiden hevosten, kissojen koirien ja herkkupussukoiden kanssa. Etenkin viimeiseksi mainittujen."

Tässä kohtaa iski kyllä oikeasti epäilys. Susirajasta helppo varsa? No, eihän se nyt mahdottomuus ole mutta jostain syystä ensimmäisenä olettaa saavansa vähän sellaisen... Mutkikkaamman tapauksen. Mutta eihän Tessakaan ole mikään kauhukakara. No joka tapauksessa, kävin tekemässä Kahvi-orista kauppakirjan valmiiksi. Tulevaisuudessa tästä odotetaan kovaa kenttäpeliä, jonka pitäisi sitten vielä siirtää taitojaan tulevillekin kenttäpuksuttumille.

Kahvi kantakirjattiin R-suunnalle 31.5.2020 III-palkinnolla

Kahvi palkittiin 2-vuotiaana KEV:ssa II-palkinnolla pistein 8 + 9 + 4 + 2 + 3 + 4 = 30p.

Kahvi kävi RHLA:n tilaisuudessa kesäkuussa 2020 ja palkinnoksi tuli Quintessential (QS)

2 Star RMP:ssä

05.09.2020 NJ Haltiasalo - MVA-sert (pt. alaera)
02.09.2020 NJ Haltiasalo - irtoSERT (pt. alaera)
21.06.2020 NJ Haltiasalo - irtoSERT (pt. Vibaja)

10.08.2020 VSN Haltiasalo - RCH (10p)