Get a site
Räiskyvän suomenhevoset

Punainen talli, vaaleat putkiaidat

Niin kliseistä kuin se onkin, niin myös Räiskyvän talli on osittain punaiseksi maalattu ja ikkunan puitteet sekä kulmalaudat ovat valkoiset. Perinteitä rikkoo kuitenkin betonin harmaa alaosa. Sisältäkin talli on kliseinen, betonilattia ja karsinoissa alaosat puuta ja yläosat kaltereita. Kuivikkeina käytetään pääasiassa kutteria, mutta viimeisillään olevilla tammoilla on pehmikkeenä kullankeltaiset oljet.

Tallissa on karsinoiden lisäksi varustehuone, jossa on jokaisen hevosen varusteet merkitty sekaannuksien välttämiseksi. Varustehuoneen vierestä löytyy rehuvarasto, jossa väkirehujen lisäksi mahtuu säilyttämään parin päivän verran heiniä. Ei siis mikään tilaihme. Tallista löytyy myös kaksi pesukarsinaa, joissa hevoset on helppo pestä ja jalat tarvittaessa letkuttaa. Tallin ylisillä on isomman heinävaraston lisäksi lepohuone, joka on sisustettu mukavalla kulmasohvalla, isolla ruokapöydällä sekä televisiolla ja hyllyköllä, josta löytyy useampia alan lehtiä sekä videotallenteita kisasuorituksista. Lisäksi huoneesta löytyy keittönurkkaus, jossa jokainen tallilla työskentelevä voi valmistaa maittavan ruuan itselleen. Onpa kyseisessä tilassa joskus valmistettu myös isompi ateria yhteisen juhlan kunniaksi.

suitsia       satuloita suitsia       suitsia

Tallialueeseen kuuluu useita erikokoisia tarhoja, joihin mahtuu yhdestä neljään hevosta kerralla. Suurin osa tarhoista on hiekkapohjaisia mutta isot tarhat ovat ruohopohjalla. Kesää varten löytyy useampia laitumia, joissa laumoja voidaan kierrättää. Aikuiset orit viettävät kesäpäivänsä edellä mainituissa ruohotarhoissa. Meillä nuoret saavat pari ensimmäistä kesää viettää villiä elämää metsälaitumilla keskenään nahistellen. Syksyllä nuoret palaavat sivistyksen pariin pihattoihin, joihin mahtuu 3-4 hevosta. Näin nuoret saa rauhassa kasvaa ikäisessään seurassa kohti aikuisuutta.

Hevosten liikutusta varten löytyy kaksi kenttää ja maneesi, jossa ei montaa ratsukkoa mahdu kerralla puurtamaan. Kentät ovat salaojitetut, joten ne eivät sateillakaan ole mutavelliä. Syksyn hämärtyviä iltoja varten kenttien laidoilla on isot valopaiskarit, jotka saa kytkettyä päälle kenttien väliin jäävästä estevarastosta. Estekalustoa löytyy perinteiseten puomien lisäksi aaltolankku, muutamia somisteita sekä muuri. Eksoottisempia esteitä nähdään sitten vain ulkopuolisissa valmennuksissa. Kouluaitoja meiltä ei löydy laikaan ja kirjaimien virkaa toimittaa ämpärit. Maneesissa taasen on seiniin laitettu A4:lle kirjaimet. Lisäksi maneesista löytyy toiseltä pitkältä sivulta peili, josta voi katsoa sivusilmällä omaa ratsastustaan. Katsomoa maneesista ei löydy, mutta hyvin ollaan pärjätty ilmankin. Maastoilu on suuressa osassa meidän hevosten liikuttamista ja niitä meiltä löytyykien erimittaisina maastoreitteinä kuin peltoalueinakin. Toisinaan saatetaan koulukiemuroita treenailla kentän sijaan pellolla vaihtelun vuoksi.