Get a site

Sapphire Coup xx

Virtuaalihevonen


© Smudge 9000 (licence)

Virallinen nimi Sapphire Coup xx Rotu Englantilainen täysiverinen
Syntymäaika, paikka 9.10.2016 Sukupuoli tamma
Säkäkorkeus 165cm Väri Ruunikonkirjava
Rekisterinumero VH17-006-0070 Omistaja VRL-03515 / Heimdall
Koulutus Va B, 130cm, CIC3 Kasvattaja coupie, VRL-11889
   

Luonnekuvaus

Sapphire Coup on yleisesti ottaen varsin mukava vaikkakin energinen hevonen. Hoitaessa kannattaa sitoa kiinni, sillä tammalla on oikeasti vaikeuksia pysyä pakoillaan niin pitkään kuin huolellinen harjaus tuokio vaatii. Kolmella jalalla seisominen on Siirille likimain sula mahdottomuus, joten kavioiden putsaus ja kengitys on aika ajoin melkoinen show. Varustaessa ei suurempia ongelmia vaikka pinteleiden kääriminen vaatii kyllä hermoja. Levottomankin sielun saa rauhoittumaan kun tarjoaa neidille suihkua. Tamma rakastaa vettä ja silloin se lopettaa ylimääräisen häseltämisen. Tätä piirrettä on hyvä käyttää hyväksi jos on kiire saada tamma kuntoon – vie se pesupaikalle ja rauha laskeutuu maahan. Taluttaessa Siiri kulkee pääsääntöisesti nätisti vierellä mutta isompiin vesilätäköihin olisi pakko päästä.

Kenttäratsuna toimiva Siiri on perinyt vanhemmiltaan loistavan hyppykapasiteetin ja terveen kilpailuvietin. Ratsastaessa energinen tamma kulkee omalla moottorilla ja useimmiten oikeinpäin pienillä vaatimuksilla. Isänsä tavoin Siiri on herkkä avuille, joten ratsastajan tulee hallita vartalonsa hyvin menestyäkseen tämän neidin kanssa. Kouluratsastuksessa muuttuu helposti kärsimättömäksi jos tamma ei ymmärrä mitä sen halutaan tekevän. Myös saman asian jankkaaminen saa Siirin pinnan kiristymään.
Hypätessä saattaa kuumua mutta toistaiseksi ohjaus ei tästä pelistä ole hävinnyt. Matalilla esteillä Siiri hyppää koomisella ilmavaralla mutta isommilla esteillä täysiverinen on selvästi paremmin mukana hommassa. Rohkea tamma ei pälyille erikoisempiakaan esteitä mutta onpa sekin kerta harjoituksissa nähty kun tamman on vesihaudan yli hyppäämisen sijaan laukannut läpi. Maastossa ketteräliikkeinen tamma rakastaa pitkiä laukkaosuuksia. Ryhmässä laukatessa kilpailuvietti iskee, jolloin jarrutehot saattavat kadota. Tamman kanssa uskaltaa lähteä myös yksinään köpöttelemään vaikka traktoreita tai isoja metsätyökoneita saattaakin kyttäillä ja ottaa pari ylimääräistä steppiaskelta.

Kilpailuissa valpas tamma kerää värityksensä vuoksi katseita. Vaikka Siiri on kotona välillä suorastaan mahdoton, ei se auton kylkeen kiinnitettynä ole läheskään yhtä raivostuttava hoidettava. Lämmittelyssä voi spurttailla omiaan mutta muuten on samanlainen kuin kotosalla ollessa. Kouluradalla ei välttämättä vakuuta tuomaristoa mutta maastoesteillä tasaisen varma etenijä, joka selvästi nauttii tekemisestään.

Sukutaulu

i. Onyx Coup xx VH14-006-0416
xx, 164cm, rnkrjva
KERJ-II
ii. Lebannen xx
xx, 165cm, mkrjva
iii. Lord of Flies xx
xx, 167cm, rnkrjva
iie. Animistic xx
xx, 164cm, m
ie. Infra-Red xx VH14-006-0261
xx, 165cm, mkmo
YLA1, ERJ-I, KERJ-II, XLA-I
iei. Flying Red xx
xx, 166cm, m
iee. Trigger Happy xx
xx, 162cm, kmo
e. All Apologies xx VH14-006-0431
xx, 166cm, rn
KERJ-II
ei. Monkey business xx VH14-006-0419
xx, 171cm, rn
eii. Hackett Bustello xx
eie. Terra Torrida xx
ee. Ask for answers xx VH14-006-0418
xx, 166cm, rn
eei. Asking Again xx
xx, 167cm, rn
eee. Southern Comfort xx
xx, 163cm, rt

Jälkeläiset

01.05.2018 xx-t. Heimdall Blackreach (i. Metaphorical)
06.03.2018 bwp-o. Heimdall Calixto (e. Kjöst Cypress)

Päiväkirja

 

09.11.2019 Estevalmennus, valmentajana Viixi
Itselleni ennestään siltä osin, etten ollut paikan päällä käynyt, tuntematon Heimdall oli tänään kohteenani, kun menisin valmentamaan yhtä tallin hevosista. Nyt valmennettavani oli englantilainen täysiveritamma Siiri. Heimdalliin saapuessani minut otettiin vastaan lämpimästi ja opastettiin maneesille, jossa ruunikonkirjava Siiri oli jo työn touhussa tekemässä alkuverryttelyä. Tamma kulki eteenpäinpyrkivästi kaula kaarella ja mulkaisi minua hieman ohi ravatessaan kuka sinä olet -ilmeellä. Katselin menoa sivusilmällä kootessani pientä radan pätkää avuliaiden tallilaisten kanssa. Siiri liikkui kätevän näköisesti kivassa muodossa Jennan tietäessä miten tammaa kuului ratsastaa.

Kootulla radalla oli muutamia pystyjä sekä okserilinja, joiden avulla keskittyisimme tänään tiukempiin kaarteisiin aikaluokkia ajatellen. Siiri saatiin lämmiteltyä ja rataa voitiin aloittaa hyppäämään ensin metrin korkuisena. Radan alku sujui ratsukolta nätisti, tyyli oli puhdasta ja kokeneet yhteistyökumppanit osasivat lukea toisiaan mallikkaasti. Ensimmäinen tiukempi käännös valahti hieman löysäksi sisäpohkeen ollessa hukassa lähes täysin, mikä aiheutti laukkaamisen ohi tarkoitetun esteen. Kerroin ratsastajalle miten toimia ja tämäkin sujui nätisti seuraavalla yrittämällä. Linjalle Siiri eteni varmoin askelin, eikä ihmetellyt toisen okserin alle laitettua vesimattoa ollenkaan. Linjan kanssa ratsukkoa ei joutunut huomauttamaan ja loppurata pystyjen kanssa tehtyjen kieputtelujen parissa sujui hienosti lukuunottamatta yhtä puomin tippumista. Nostimme estekorkeuden Siirin koulutustason huipulle ja rata tultiin uudelleen. Pieni epäröinti loppuradan toisiksi viimeisellä esteellä aiheutti jälleen puomin tippumisen, mutta kolmannella yrittämällä sekin onnistui puhtaasti.

© Heimdall
Ulkoasu © Maiju V. 2014 / Linkkien kuvat © Suvi Laukkanen & Miracle

Tämä on virtuaalitalli.