Get a site

Sheena Coup

Virtuaalihevonen


© VV
Virallinen nimi Sheena Coup Rotu ratsuponi (68,75%), Saksa
Syntymäaika 05.01.2020 Sukupuoli tamma
Säkäkorkeus 146cm Väri Rautiaankimo
Rekisterinumero VH20-029-0028 Omistaja VRL-03515 / Heimdall
Koulutus He A, 110cm, CIC1 Kasvattaja coupie, VRL-11889
4v. 5.05.2020 - 8v. 5.9.2020 KTK-II 20.6.2020 (19 + 18 + 19 + 19 = 75p.)

Luonnekuvaus

Sheena Coup on sellainen kengittäjän ja eläinlääkärin lypsylehmä. Tuntuu, että tällä ponilla on aina kenkä irti (ja aika usein kavio sen verran lohjennut, että joku vähän ammattitaitoisempi saa taiteilla sen takaisin, vaikkei paikka-aineita tai erityiskengityksiä tarvitakaan), hampaita saa tutkia useammin kuin muilta hevosilta, ja kas, tikkejä vaativa mysteerivekki kaulassa sekä joku ontumakin, voi kun kiva. Ikinä Sheenan vaivat eivät ole totaalivakavia tai pitkäkestoisia, ontumat, impparit, flunssat sun muut kärsitään nopeasti alta pois, eikä tammalle ole jäänyt pysyviä vikoja muistoksi sairasteluistaan. Niitä vain sattuu ärsyttävän usein. Joskus tulee puuskahdettua, että tämä poni on hevosmaailman vastine sille toimiston (tahattomalle) tapasaikuttajalle..

Silloin, kun Sheena ei ole saikulla ja sen varusteet ovat ehjät, se on mieletön esteponi. Kapasiteetikas, hyvätekniikkainen, rohkea ja innokas. Jotenkin surkuhupaisaa - melkein ironista -, ettei Sheena ole tainnut koskaan saikuttaa treenionnettomuuden vuoksi. Kyllä Neiti Tomeraponi onnistuu tarhassa kompuroimaan itselleen ontuman, vaikka esteradalla näin varmajalkaista ja tasapainoista menijää saa hakea. Pitää tietenkin olla onnellinen, ettei poni kompuroi ratsastajan kanssa, mutta pakkoko se on kompuroida itsekseen?
Valitukset sikseen, Sheena on tosiaan harvinaisen makea esteponi. Tamma nauttii hyppäämisestä, ja se on siinä älyttömän hyvä. Ketterä, nopea, älykäs, sellainen kolikon päällä kääntyvä raketti, jonka laukkaa saa hienosäädettyä vaikka ja kuinka. Lyhyet lähestymiset, tiukat kurvit tai mielenkiintoiset johteet eivät ole suoran lähestymisen peruspystyä kummoisempia, Sheenaa ei hirvitä, ja se on aika haka paikkaamaan niin ratsastajan kuin itsensä tekemiä arviointivirheitä. Osaa tämä kieltääkin, jos esteen yli kapuaminen ei millään onnistu. Maastoesteetkin sujuvat siinä, missä rataesteet, ja on kerta toisensa jälkeen uskomatonta, miten poni loistaa porrastetuissa mäissä vailla haparoinnin häivääkään, kun kengät tuntuvat tippuvan tasamaamatkalla tallista tarhaan.
Sileätyöskentely ei saa tamman silmiä säihkymään samalla tavalla kuin hyppääminen. Koulukiemurat eivät kuitenkaan ole vastenmielisiä, ihan hyvillä mielin Sheena lähtee pohkeenväistöihin ja keskikäyntiin. Tammalla on helpon, letkeän näköiset liikkeet, joissa on helppo istua. Jos ratsastaja ei ole tarkkana, Sheena tekee kulmat, käännökset sun muut vähän suurpiirteisesti, mutta tekee kuitenkin. Ei nyt suoranaisesti laiskotellen, koska liike tulee tehtyä, täysi työpanos vain jää antamatta, jos ratsastajakaan ei sitä anna.

Käsiteltäessä Sheena ei ole aivan yhtä terävä ja pirteä, vaan ennemmin hömelö haahuilija, joka onnistuu kerta toisensa jälkeen tiputtamaan loimet ovista, kävelemään ovenkarmeihin tai portinpieleen pahki ja niin edelleen. Valot voisi laittaa päälle muulloinkin kuin töitä tehdessä.. Kengitettäessä Sheena vähän nojailee kengittäjään, kun homma on pitkäkestoinen ja tylsä. Muuten poni käyttäytyy mallikkaasti, vaikka aiheuttaakin, täysin tahattomasti, pientä häslinkiä ja ylimääräistä siivoamista. Myös karsinan puolella, Sheena on sellainen helikopterimallin ammattisottaaja, jonka karsinassa menee aina pidempi aika kuin kenenkään muun saman tallin asukkaan.
Lastaus- ja purkutilanteet sujuvat yleensä hyvin, tamma kävelee rampit ylös ja alas epäröimättä tai kiukuttelematta. Sen kanssa vain saa, taas, olla tarkkana, ettei mokoma astu rampista ohi ja kierähdä kyljelleen. On nähty. Valitettavasti. Kuljetuskuume on kokematta (koputan puuta), eikä Sheena ole kehitellyt nestehukkaa tai stressiripuliakaan. Mieluiten tamma matkustaa kaverin kanssa, ja mitä olen kamerasta seurannut, neidin mielestä on hurjan hauska heilutella heinäverkkoa niin, että se osuu vieruskaverin naamalle.

Kun lottorivi menee edes neljällä numerolla oikein ja Sheenan kanssa päästään kisoihin asti, ruusuke on hyvin todennäköinen. Ei tietenkään satavarma, mutta nyt kehun omaani; tässä on oikeasti omalla tasollaan astetta laadukkaampi, ihan kärkitason poni. Joka vain on kova saikuttamaan. Eikä tämä nyt edes ole mikään huonon häviäjän selitys, vaikka sellaistakin on joskus huudeltu. Sheenalla on hyvät hermot, koko paketti kasassa hyvästä hyppytekniikasta ja maitohappojen sietokyvystä lähtien. Joskus kuulee puhetta niistä törkykalliista hienoista poneista, joiden kanssa jokainen tumpelo voi sijoittua, ja tässä nyt on sellainen. Ratapiirros tieten pitää opetella itse, siihen Sheenan aivokapasiteetti ei yllä.
Vakavissaan; Sheena on oikeasti todella hyvä kilpaponi ratsastettavuudesta osaamiseen. Aika usein kisojen alla vain on irtokenkää tai muuta pikku ongelmaa, tai ihan vähintään kisapaikalla aivastava kissa tartuttaa jonkun kausiflunssan poniin, jota joudutaan lääkitsemään sipulihuuhteluilla ja sitten haisee koko talli.

Rakas tämä on silti, ihanaluontoinen poni, jonka terveys tosin tuntuu yhdeltä pyramidihuijaukselta. Voi olla meidän vikamme, että hevosten sairasvakuutukset eivät nykyään korvaa yhtään mitään. Sori!
© Lissu

Sukutaulu

i. Hartwig's Waldon VH17-029-0130
rp (37,5%), 146cm, vkko
ii. Weisscharme VH13-029-0017
rp (31.25%), 148cm, cre
iii. Weissgold xx
VH12-006-0254
xx, 168cm, cre
iie. VIR MVA Ch Chesterfield's Nellie
VH12-029-0343
drp (62.50%), 147cm, vkko
KTK-II
ie. Blanchefleur VH15-029-0250
drp (43.75%), 143cm, rnkmo
iei. Al Rafiq ox VH12-003-0039
ox, 152cm, mkmo
KERJ-III
iee. Elena VH13-029-0046
brp (87,5%), 138cm, rt
YLA1, RPL-II
e. Ceann Scarlet Jo VH17-035-0035
conn, 146cm, kmo
ei. Brentwell Regent VH14-035-0292
conn, 142cm, kmo
eii. Camwater Regard
conn, 144cm, km
eie. Minerie Riviana
conn, 142cm, km
ee. Scarborough VH06-035-9356
conn, 145cm, rnvkko
eei. Colden Fionnbarr
conn, 147cm, vkk
eee. Bendrych Aoife
conn, 145cm, rnvkkkm

Jälkeläiset

Näyttelymenestys

07.09.2020 NJ Lindgård - irtoSERT (pt. alaera)
03.06.2020 NJ Adina - BIS3, MVA-sert (pt. Dimma)

Päiväkirja

© Heimdall
Ulkoasu © Maiju V. 2014 / Linkkien kuvat © Suvi Laukkanen & Miracle

Tämä on virtuaalitalli.