Get a site

Hartwig's Clementine

Virtuaalihevonen


© ransu.kuvat.fi

Virallinen nimi Hartwig's Clementine Rotu ratsuponi (62.5%)
Syntymäaika 12.04.2015, Saksa Sukupuoli tamma
Säkäkorkeus 146cm Väri Ruunikonkirjava
Rekisterinumero VH15-029-0472 Omistaja VRL-03515 / Heimdall
Koulutus He A, 110cm, CIC2 Kasvattaja Hartwig Ponies

Luonnekuvaus

Hartwig’s Clementine on varsin iloinen poni, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Tämä on oikeastaan tallin helpoin tamma ja tämän uskaltaa antaa kenelle vain hoidettavaksi. Tiina malttaa useimmiten pysyä harjatessa aloillaan, mutta yleisen turvallisuuden nimissä on se kannattavaa kuitenkin sitoa karsinassakin kiinni. Antaa harjata joka puolelta, mutta mahan alta toisinaan kutiaa herkästi. Kaviot tamma pitää itse ylhäällä mutta lian ollessa tiukassa saattaa Tiina laskea enemmän painoa hoitajan pideltäväksi. Varustaessa mutkaton – ottaa kuolaimet suuhun helposti eikä pullistele vyön kanssa.

Ratsastaessa eteenpäin pyrkivä tamma on kouluratsastuksessa hieman hätäilevä mutta rauhallisella ratsastajalla Tiinakin malttaa asettua paremmin kuulolle. Ravissa tasaisen varma tekijä mutta käynti ja laukka ovat helposti hätäisiä. Ei loista erityisesti missään koulukiemurassa mutta tekee kaikki parhaansa mukaan.
Esteillä Tiina on selkeästi enemmän elementissään mutta ei se sielläkään automaatti ole. Reipaslaukkainen poni hyppää rohkeasti perusesteitä pienestäkin kulmasta mutta hieman erikoisemmat somisteet saavat Tiinan epäröimään. Mikäli ratsastaja kuitenkin tukee ponia sopivasti pohkeella, menee tamma niistäkin yli sen enempää hermostumatta. Mikäli Tiina jätetään tällöin yksin, on tuloksena takuuvarma kielto. Maastoesteillä Tiinan ehdottomat vahvuudet ovat laukka ja rohkea hyppytyyli. Ei jännitä massiivisenkaan oloisia esteitä tai ”taloja”, joiden läpi pitää hypätä.
Muutoin maastossa Tiina on mukava peli, sillä ei kyttäile tai steppaile. Mikäli muut ratsut hermostuvat syystä tai toisesta Tiinakin hermoilee mutta yksinään kulkiessa oikein mukava ratsastettava. Parhaimmillaan poni on rentouttavalla lenkillä, missä mennään vähän joka askellajissa mutta saa tammasta kaivettua sisua myös sänkilaukkoihin.

Vieraissa paikoissa hyvin samanlainen kuin kotosalla mutta saattaa höseltää omiaan enemmän. Ei kuitenkaan jyrää yli tai kisko sinne tänne taluttaessa. Kisojen lämmittelyssä tsemppaa ja keskittyy ratsastajaan mutta ei välttämättä ole alusta asti täysillä mukana. Radalla malttaa keskittyä kokonaan suoritukseen eikä kavahda suuriakaan yleisömääriä.

Sukutaulu

i. Hermit VH13-029-0263
rp (50%), 144cm, rnkrj
ii. Zenaro
VH14-061-0070lew, mkrj
iii. Zander
lew
iie. Cadence
lew
ie. la Rue des Moulins VH13-006-0150
xx, 158cm, rnvkko
KTK-III, KRJ-I, ERJ-I
iei. Storyville
xx, 158cm, vrn
iee. Red-light Str.
xx, 156cm, mvkkkrj
e. Cassiopeia KN VH13-029-0299
drp (75%), 144cm, rnkmo
ei. Code Phoenix
drp (75%), 144cm
eii. Griffin&Phoenix
nf
eie. Crimson Code
rp (50%) 1)
ee. Golden Jewel VH05-029-8344
rp (75%), 145cm, kmo
eei. Totally Gold Boy
rp (50%), 146cm 2)
eee. Sue Ellen
nf, 144cm

Jälkeläiset

Päiväkirja

© Heimdall
Ulkoasu © Maiju V. 2014 / Linkkien kuvat © Suvi Laukkanen & Miracle

Tämä on virtuaalitalli.